Szczaw siekany
Pewnie większość z nas słysząc szczaw od razu myśli o zupie szczawiowej. Jest to najpopularniejsze danie, które możemy przyrządzić z siekanego szczawiu BONA. Ale szczaw możemy wykorzystać do bardzo wielu potraw. Poza niewątpliwymi walorami zdrowotnymi może też bardzo urozmaicić nasz codzienny jadłospis. Doskonale się sprawdzi do sosów, do jajek, mięs, ryb. Świetny jako farsz do pierogów czy tarty, nadzienie ciasta francuskiego czy składnik kotletów i mięsnych i w wersji wege. Zapewniamy, że szczaw BONA pochodzi tylko od sprawdzonych dostawców.
Dostępny w słoikach 280g i 900g.
Wartość odżywcza 100 g produktu |
|
Wartość energetyczna |
81 kJ/ 19 kcal |
Tłuszcz |
<0,5 g |
Węglowodany |
0,8 g |
Błonnik |
2,9 g |
Białko |
1,8 g |
Sól |
2,0 g |